Împlineşte-mi sufletul însetat

Cartea de faţă te atrage în prezenţa Dumnezeului care îţi poate împlini sufletul însetat după intimitatea cu El! Autoarea, Linda Dillow, ne motivează la o viaţă plină de prezenţa lui Dumnezeu.

Cartea este structurată pe două părţi: Trezirea la închinare şi Umblarea în închinare. Ea este un ghid foarte bun în ce priveşte găsirea şi rămânerea în prezenţa Domnului. Autoare redă în cuvinte simple umblarea ei cu Dumnezeu, intimitatea pe care o are cu Creatorul stând zilnic în părtăşie cu El, ne atrage prin felul în care punctează beneficiile cunoaşterii lui Dumnezeu în toată plinătatea Sa.

Autoarea porneşte de la ideea că noi suntem fiinţe în primul rând iubite, şi apoi care iubim: „Noi toţi ar trebui să fim iubiţi care lucrează şi nu lucrători care iubesc.

A privi la slava lui Dumnezeu nu este doar o experienţă nespuns de încântătoare, ci este şi o experienţă profund transformatoarea. Nu poţi să-L vezi pe Dumnezeu lucrând în viaţa ta şi să rămâi neschimbat.

O definiţie a închinării care îmi place mult în această carte este: „închinarea supremă are loc atunci când ne trezim căţărându-ne în braţele Tatălui ceresc, asemeni unor copilaşi care nu-şi doresc decât să fie cu El. Nu avem nici un plan decât să fim cu El, să-L iubim, să-I şoptim vorbe de mulţumire la ureche, să-I simţim căldura obrazului, să-I auzim bătăile inimii, să ne odihnim în braţele Lui şi bucurându-ne de acest moment să-L înţelegem mai bine pe Dumnezeul care tânjeşte să se bucure de noi. Oare cine nu doreşte această relaţie plină de bogăţie cu Creatorul. Dacă ne-am asculta sufletul însetat după o relaţie profundă cu El şi nu ne-am lăsa perturbaţi de problemele noastre, câte experienţe unice şi pline de farmec nu ar trăi viaţa noastră!

Fiecare trecem prin probleme, avem tendinţa de a ne îngrijora la orice pas, dar stând în prezenţa Domnului putem ajunge să fim liniştiţi. „Liniştea este pasărea care stă netulburată în cuib, plină de pace, aşezată pe creanga de deasupra cascadei bubuitoare.” Şi noi tânjim după această linişte, spune autoare, iar în carte prezintă unele modalităţi de a pune în practică dorinţa noastră.

Partea a doua a cărţii ia în calcul fiecare aspect al vieţii şi arată practic cum pot să-mi închin viaţa, cuvintele, atitudinea, munca, perioadele de aşteptare, durerea, voinţa, fiind atrasă de prezenţa Lui.

Cartea aceasta am citit-o într-o perioadă în care mă luptam ca viaţa mea devoţională să fie mai satisfăcătoare, voiam să-L cunosc într-un mod mai intim pe Tatăl meu, să fiu atrasă mai mult de El. Voiam să ard de nerăbdare să stau doar eu cu Dumnezeu şi să Îl ador pentru că este Iubitul sufletului meu! Citind cartea m-am recunoscut în multe din problemele cu care s-a confruntat autoarea şi am fost încurajată să le depăşesc.

Pentru mine, această carte a venit într-un moment în care aveam nevoie de un impuls de a căuta mai mult prezenţa Domnului şi m-a ajutat mult. O recomand tuturor celor care tânjesc după intimitatea unei relaţii pline de semnificaţie, tuturor celor cu sufletul însetat! Citeşte-o şi vei vedea că aceste cuvinte scrise de mine nu sunt doar reclame ieftine!

©Ligia


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu