CELIBAT???


Cu adevărat fericiţi sunt acei oameni, căsătoriţi sau necăsătoriţi, care au înţeles că fericirea nu se află în căsnicie, ci într-o relaţie corectă cu Dumnezeu.”

Gary Chapman

Celibat? Nu sună chiar atât de plăcut pentru mulţi.

Timpul tău de dragoste nu a sosit? Asta înseamnă că pentru moment Dumnezeu consideră că cel mai bun lucru pentru tine nu e căsătoria. Unii tineri se grăbesc să se căsătorească şi apoi peste câţiva ani stau şi-şi plâng în pumn căci căsătoria lor nu e nici pe departe pe măsura expectanţelor lor....să nu mai pomenim de fericire. Pentru unele persoane, timpul de a iubi poate fi de exemplu la 20, pentru altii la 33, cum crede Dumnezeu de cuviinţă. Bine, bine, dar cum pot folosi acest timp pentru slava lui Dumnezeu? Întrebarea este: ŞTIU SĂ AŞTEPT?

Unii celibatari, fete sau băieţi folosesc timpul lor căutându-şi persoana potrivită, mergând în diverse locuri unde posibilitatea de a întâlni pe cineva este mai mare, şi totuşi, de obicei nu se întâmplă aceasta. Atunci când urmăreşti mai mult să-ţi împlineşti propriile nevoie decât de a fi pe placul lui Dumnezeu, ai nevoie să vii aşa cum eşti şi cu tot ceea ce gândeşti, cu dorinţele tale înaintea lui Dumnezeu ca El să te cureţe de praful pe care ţi-l aruncă Cel rău pentru a te murdări. A şti să aştepţi este o adevărată lecţie de credinţă. Te încrezi în Cel care îţi poate da la timpul potrivit ceea ce ai nevoie, la timpul ales de El, nu de tine.

De multe ori, când aşteptăm ceva ne tot gândim la ce aşteptăm şi uităm să ne bucurăm de ceea ce avem în prezent. Bucură-te de ceea ce ai acum, în prezent, nu ştii niciodată cum va fi în viitor. Bucură-te de darul celibatului la momentul în care eşti celibatar, bucură-te de darul căsătoriei dacă eşti căsătorit, bucură-te de darul văduviei dacă Dumnezeu a ales asta pentru tine! Bucură-te de condiţia ta, şi această bucurie o poţi avea doar stând lângă inima lui Dumnezeu.

A şti să aştepţi în curăţie înseamnă să-ţi păstrezi trupul şi mintea curate pentru a te dărui doar alesei, alesului tău. Nu umblând din floare-n floare, nu cochetând şi flirtrând, ci în rugăciune aşteptând ca Dumnezeu să-ţi arate cu cine să începi o relaţie şi când. Stabileşte-ţi anumite limite în contactele fizice cu cei din jur, stabileşte-ţi priorităţi şi limite în întâlnirile cu sexul opus, care pot fi acceptate şi care nu. Nu e rău să-ţi faci chiar o listă cu calităţile pe care doreşti să le aibă viitorul tău soţ, pentru a şti cu cine să începi o relaţie de prietenie şi cu cine nu. Dumnezeu nu doreşte să-ţi iroseşti viaţa cu prietenii care nu merită, dacă investeşti în ceva, asigură-te că acolo vrea şi Dumnezeu să investeşti.

Lumea de astăzi nu ne învaţă deloc să aşteptăm.... împlineşte-ţi dorinţele sexuale acum, de ce să aştepţi? etc...şi îţi oferă şi o gamă variată de soluţii, prin care îţi poţi satisface poftele. Dar soluţiile acestea atrag după sine o serie de consecinţe negative pe care tu trebuie să le porţi cu tine, în căsătoria ta. Dumnezeu doreşte să fiu un om cast, să intri în căsătorie pur. El doreşte ca mai mult decât orice altceva tu să-L doreşti pe El. Nimic altceva nu-ţi poate da pace şi bucurie decât El, o relaţie cu El, Creatorul universului.

Deci, cum este bine să-ţi petreci timpul ca şi persoană necăsătorită? Întăreşte-ţi relaţia cu Domnul, cultivă-ţi calităţile necesare unui soţ/soţii potrivite, implică-te în lucrarea Domnului cu tot ceea ce poţi, jertfeşte-ţi timpul pentru Domnul, nelăsând ca autocompătimirea să-şi facă loc, fă din glorificarea lui Dumnezeu scopul vieţii tale şi nu lăsa pe nimeni să te depărteze de la acest scop.

Este normal să îţi doreşti să te căsătoreşti, este ceva foarte bun, atâta timp cât Dumnezeu rămâne cel mai important în viaţa ta.

©Ligia

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu