Căsătoria (1)




Socrate spune: „Căsătoreşte-te neapărat. Dacă nimereşti o soţie bună, vei fi fericit. Dacă nimereşti una rea, vei ajunge filosof.” Trecând peste umor, căsătoria este un act instituit de Dumnezeu încă din momentul întemeierii lumii, este cea mai mare provocare din lume. Gary Thomas spune ca aceasta este o chemare la sfinţire, nu neapărat la fericire. Poate că Dumnezeu a făcut căsătoria mai mult pentru a lucra la caracterul nostru şi a ne sfinţi, decât pentru a ne face fericiţi.

Căsătoria este importantă în ziua de astăzi, şi este un domeniu mult atacat de Satan, pentru că El este împotriva a tot ce Dumnezeu a instituit.

Care este scopul lui Dumnezeu cu privire la căsătorie?

Unii psihologi spun că oamenii se căsătoresc pentru că vor să fugă de singurătate, să aibă împlinire sexuală, nevoia de prietenie, companie, fuga de constrângerile parentale, a avea siguranţă financiară, dorinţa de a fi important pentru cineva. Oare aceasta e totul şi pentru un creştin? Doar ca să fiu fericit? Doar ca să-mi fie bine, să-mi satisfacă anumite nevoi? Oare dacă privesc doar aşa nu-i spun lui Dumnezeu că El nu este suficient pentru mine?

Gary Thomas spune că: „dacă scopul căsătoriei nu ar fi decât să mă bucur de o stare de extaz şi de a mă face fericit, atunci ar trebui să-mi fac rost de o căsnicie nouă la fiecare doi sau trei ani”. Mă întreb, de ce o asemenea afirmaţie? Pentru că se ştie foarte bine faptul că la începutul unei relaţii dragostea dintre parteneri se axează în special pe ceea ce simţi, sentimentele sunt mai puternice, apoi încet, încet se diminuează şi trebuie întreţinute, focul dragostei trebuie mereu menţinut pentruca dragostea să devină matură.

Căsătoria are ca scop formarea caracterului nostru după voia lui Dumnezeu. Are cel mai mare răsunet în schimbare. Prin căsătorie, Dumnezeu poate lucra în noi şi ne poate forma în oameni după voia Sa, mai mult decât prin alte mijloace. De ce? Pentru că pentru a avea o relaţie de cuplu satisfăcătoare, trebuie să renunţi la tine, la dorinţele tale egoiste. Căsătoria înseamnă jertfire de sine.


©Ligia

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu